etusivu toimitus yhteys

16. joulukuuta 2014

Lyytin joulukalenteri 2014 - 16. luukku!

Tänään viimein koittavan Lyseon yön hengessä päätin kursia kasaan pienimuotoisen listan ihanista ja ikimuistoisista Disney-leffoista. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä joululomalle kuin Disney-maraton, joka jatkuu villinä ja väsymättä seuraavaan aamuun, jolloin kaikki nukahtavat viimein Leijonakuninkaan lopputekstien pyöriessä taustalla.

Pieni Merenneito (1989)
Satusetä H.C. Andersenin unohtumattomaan tarinaan pohjautuva elokuva sisältää paljon iloisia lauluja ja suloisia kaloja!

Tuhkimo (1950)
Klassinen ja kaikkien muistama satu rakkaudesta ja siitä, kuinka kaikki saattaa muuttua yhdessä yössä.

Kaunotar ja hirviö (1991)
Hieman uudempaan kastiin kuuluva taianomainen rakkaustarina (kuinkas muuten...) sisältää tärkeän sanoman - ketään ei pidä tuomita tuntematta.

Viidakkokirja (1967)
Muistan siskoni pitäneen tästä elokuvasta, kun taas minä en hirveästi lämmennyt - taisin pelätä tiikeriä ja tulipaloa! Miten vaan, elokuva on todella sympaattinen! 

Bambi (1942)
Suloinen pikku kauris sulattaa varmasti jokaisen sydämen! Myös muut hahmot ovat hauskoja - muistatte kai Rumpalin?

101 Dalmatialaista (1961)
Tästä elokuvasta muistan pitäneeni paljon! Pelkäsin vähäsen elokuvan pahista, Cruella De Viliä, mutta vauhdikas seikkailu on jäänyt hyvin mieleen. 

Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937)
Disneyn ensimmäinen kokoillan elokuva on epäilemättä yksi unohtumattomimmista koskaan! Allekirjoittanut on ollut varsinainen arkajalka - menin pahaa noitaa piiloon, kun en uskaltanut katsoa.

Dumbo (1941)
Tarina suurikorvaisesta norsunpojasta ja vaikeuksien kääntämisestä voitoksi - siinä opetusta ja inspiraatiota kerrakseen.

Pinokkio (1940)
Erään sivuston jopa parhaaksi animaatioelokuvaksi tituleeraama Pinokkio on Disneyn toinen kokoillan elokuva, ja alkuperäistä satua on käännetty yli 200 kielelle.

Leijonakuningas (1994)
Klassikko, joka on kiistatta yksi rakastetuimmista Disneyn elokuvista kautta aikojen! Vielä myöhemmälläkin iällä saattaa tippa tirahtaa linssiin katsoessa pikku-Simbaa isänsä vierellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!