etusivu toimitus yhteys

14. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 14. päivä





Jouluhalko




              Pohja


 4             kananmunaa
1 1/2 dl     sokeria
3/4 dl     vehnäjauhoja
1/2 dl     perunajauhoja
1/2 dl     kaakaojauhetta
1 tl          leivinjauhetta


                Täyte

2 dl         rusinoita
1/2 dl     rommia, punssia tai konjakkia
4              liivatelehteä
1/4 dl     vettä
2 dl         kuohukermaa
1 prk (250 g)       Mascarpone-juustoa
1/2 dl     sokeria
1-2 tl      vanilliinisokeria
100 g      tummaa taloussuklaata


           Kuorrutus

3 dl         kuohukermaa
1 rkl        pikakahvijauhetta
1 rkl        kaakaojauhetta
1 rkl        sokeria


Koristeeksi

          kaakaojauhetta
          punaisia ja vihreitä cocktailkirsikoita


Pane rusinat likoamaan rommiin tai punssiin muutamaksi tunniksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voidellulle leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokerilla ripotellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sulata vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää juuston joukkoon rommirusinat, rouhittu suklaa, sokerit, liivateseos ja lopuksi vaahdotettu kerma. Levitä täyte pohjalle ja anna hyytyä hetki. Kun täyte on hiukan hyytynyt, kääri torttulevy rullalle leivinpaperin sisään. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
          Leikkaa muutama pala rullan molemmista päistä ja asettele ne oksantynkien tapaan rullan päälle ja sivuille.


     Vaahdota kerma. Mausta se pikakahvilla ja kaakaolla. Kuorruta torttu kermavaahdolla ja koristele uurteiseksi haarukalla. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele punaisilla ja vihreillä cocktailkirsikoilla.


Happy Holidays!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita toki jotakin. Vastaamme ilolla!